khopkhun


Over ons

De Thaise keuken behoort tot één van ’s werelds beste en meest geliefde keukens. Ook in Nederland en andere West-Europese landen is Thais eten steeds meer geliefd. En dat is uiteraard niet voor niets! In West-Europa willen we steeds gezonder en verser eten en Thais eten past daar prima bij! De verschillende verse groenten en kruiden worden maar even meegebakken op hoog vuur, waardoor de smaak bewaard blijft. Bovendien wordt er maar weinig plantaardige olie gebruikt bij de bereiding, waardoor de Thaise keuken licht en relatief vetarm is.

In Thailand is eten een belangrijk onderdeel van de Thaise cultuur. De Thaise keuken combineert het beste van de Chinese en Indiase culinaire tradities. De keuken is zeer gevarieerd, waarbij tal van ingrediënten, kruiden en specerijen gebruikt worden. Veel gerechten krijgen dan ook de typische pittige smaak mee. Over het algemeen worden Thaise gerechten gekenmerkt door ‘sweet, sour and spicy’. Als u echter niet houdt van heet, hoeft u maar ‘mai phet’ te zeggen, wat letterlijk vertaald ‘niet heet’ betekent. Veruit de meeste gerechten worden bereid in een wok, waarbij er gewerkt wordt met verse groenten en kruiden. Deze worden maar even op hoog vuur meegebakken met bijvoorbeeld vlees zodat ze vers en knapperig blijven.

Khop Khun Thai Cuisine is een restaurant die bij haar wortels blijft: geen westerse invloeden maar gewoon verse ingredienten met traditionele groenten zoals dat in Thailand geserveerd wordt. Natuurlijk wordt dit allemaal alleen in plantaardige olien bereid.

We hebben daarom ook het “Thai Select” logo mogen dragen als een erkenning van een authentieke thaise keuken. Deze logo is gegeven door het Thaise Ministerie van Handel (Ministry of Commerce)

U kunt bij ons terecht voor een heerlijk vers en verantwoord gerecht.

Contactgegevens

Khop Khun Thai Cuisine
Prins Bernardlaan 2A
2405BT Alphen aan den rijn
Tel: 0172-601577
Email:team@khopkhun.nl

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Met trots willen u mededelen dat we vanaf 07-07-2016, 3 jaar lang een Thai Select logo mogen dragen.

khop khun thai selectHet logo is een erkenning die worden gegeven door het Thaise Ministerie van Handel (Ministry of Commerce) voor het bevorderen van de authentieke Thaise keuken. Het is een zegel van goedkeuring verleend aan Thaise restaurants in het buitenland, dat authentieke Thaise gerechten serveren,. en verwerkte van het Thaise producten.

Khop Khun in de “Media’s”

Khop Khun en Awards/Onderscheiding/รางวัล

  • Thai Select Award (Deze Award is gegeven door het Thaise Ministerie van Handel)
  • The Best Thai Award 2016 : nummer 7 geworden
  • Restaurantverkiezing “Leukste Restaurant 2017” : Gemeente winnaar en de Bronze Award (klantbeoordeling tussen 8,5 en 9,0)

 

 

 

volg ons

Facebooktwittergoogle_plusyoutubemail